Listopadové masterclass

Nenechte si ujít poslední dvě masterclass tohoto roku. V Olomouci se na Filozofické fakultě Univerzity Palackého představí scenárista Štěpán Hulík a v Brně jen o pár dní později v rámci festivalu Brněnský sedmnáctý básník a spisovatel Martin Reiner.


O vyprávění filmových příběhů v době, kdy jsme už všechno viděli.
Jak se pozná dobrý nápad na film? Kde takový nápad hledat a jak ho rozvinout do desítek stránek filmového scénáře? A jak vytvořit zajímavé, komplexní hrdiny, kterými náš příběh ožije? Masterclass respektovaného scenáristy Štěpána Hulíka (Hořící keř, Pustina, Podezření) se zaměří na to, jak vyprávět příběh ve filmu, a ukáže to i na konkrétních příkladech z děl, k nimž Hulík napsal scénář.


Život básníka Ivana Blatného se rozdělil mezi Brno a anglický blázinec. To ví téměř všichni. Ale co se musí stát, aby se z života stal román? Autor románu Básník o Ivanu Blatném a lektor kurzů tvůrčího psaní se ve své přednášce zamyslí nad různými aspekty tvůrčího procesu i nad smyslem literární tvorby jako takové. Zaručené tipy a triky nečekejte, sdílení zkušenosti ano.

Akce vznikají za finanční podpory Státního fondu kultury.